Wednesday, December 21, 2011

80% vlage u zraku

S Kanberom u Istanbulu
Stigosmo... I naravno, iako je malezija totalno tehnoloski razvijena zemlja, tipkam po tipkovnici na kojoj postoje samo slova kjhimnbvrw, oznacena fluorescentnim naljepnicama, a ostale sve tipke su samo crne, pa po sjecanju...
Upravo se probudile od popodnevne dremke kojom pokusavamo ubiti jetleg, ovdje je 7 sati unaprijed, a stigli smo u 7 ujutro..
Dobro da smo stigle, skoro ostale u istanbulu - grad je caroban skroz, a Kanber (istanbulski decko od moje prijateljice Ianse) nas je dobro proveo.. Dosle smo u taj istanbul skroz bez volje, sta uopce moramo silazit s aerodroma, a na kraju cemo se morat vratit.. obecale smo bar 20 frajera da cemo doci bas kod njih - u restoran, ducan, na pice.. ako nam pokazu put, a i ako ne pokazu, da ne budu tuzni, jer svi turcini bili su jako tuzni kad su culi da vec sutradan idemo..
Pa eto.. u svakom slucaju taj istanbul bi vrijedio malo duzeg posjeta!

A Kuala Lumpur.. jedan od najzelenijih azijskih gradova, sto se vidi vec na putu s aerodroma prolazeci pored prasuma od palmi... Smjestili se u kvartu Chinatown koji je backpackersko srediste, a sad se spremamo otici napraviti djir.. Guesthouse nam je jako ugodan, sa 2 ogromne iguane kao kucnim ljubimcima i jutarnjom kavom ukljucenom u cijenu.. 30kn po glavi nas dodje noc. Zasad ovaj grad izgleda suludo, pomijesani kinezi, malayci i indijci, s jedne strane ogromni tornjevi, skytrain i moderni kvartovi, a s druge one tipicne azijske krcate kaoticne ulice sa prcvama iz kojih svi moguci mirisi dolaze, ne znam kako cemo svu tu hranu stici probat.. I ti mirisi se izmjenjuju, nisu naravno uvijek mirisi, dosad je najbolja bila kombinacija mirisnih stapica sa smradom susene ribe, pa pomijesano sa smogom..
Temperatura - onako kako treba biti.. vlaga 80%, a s obzirom da nam neka kisica danas pada, uvjerili smo se da je ovdje svejedno padala/ne padala, jer si uvijek jednako mokar.. i vruce ti je.. savrseno!

Najveci strah trenutno su nam BEDBUGS.. to su neke bube koje, kako Lonely Planet kaze, zive u pukotinama u zidovima, pa nocu migriraju na tvoj krevet i izjedaju te...Vrlo slikovito opisano da kad legnes u krevet nije tesko zamisliti.. Ovo mjesto gdje spavamo izgledalo je sigurno, al vidjet cemo sutra :))  Asja ce morat strazarit, samo ona to jos ne zna!

Pusa svima, a mi se idemo stopit s krajolikom...

No comments:

Post a Comment