Tuesday, January 10, 2012

Ne znam jel do kornjaca ili morskih pasa ili boja u kombinaciji sa tanduay..

Nas billabong homestay - i glupi talijan koji stoji na nasem
mjestu za pogled u bezdan..
Vratile smo se iz raja.. I negdje je nestala inspiracija za pisanje.. Nakon 2 dana u Semporni odakle smo isli na dnevne izlete na puste otoke, ja roniti, asja snorklati (a i dok snorklas vidis kornjace), proveli jos 5 dana na otoku Mabulu, koji se sastoji od sela na vodi, nekoliko resorta i tirkizne boje.. i nicega, auta, struja ne cijeli dan, interneta.. jedno od onih mjesta gdje obucu ostavis u sobi 1.dan i uzmes ju ponovo kad ides natrag, jer nema smisla ne hodati bos.. Smjesteni bili u nekom backpackers homestay (homestay znaci da su ljudi koji su tamo zivjeli i prije malo preuredili stvar i dodali par soba, pa primaju goste), gdje imali pravu malu obitelj.. mamu, tatu, brata, seku.. Meni prvi put u zivotu doslo da stvarno osjetim kako bih mozda ipak bas mogla.. ostati na takvom mjestu jako dugo..
Scena za prije vecere..
I sad se takve izgubljene u vremenu i prostoru vratile u Kuala Lumpur, sutra navecer na avion natrag.. Pa mi je u ovom stanju pisati neke zgode i nezgode, a bilo ih je puno.. par fotki i par highlightsa:

- roniti sa kornjacama - OK, ali biti pola metra udaljen i gledati se oci u oci s kornjacom koja je velika kao ja.. pa stati malo iznad nje, rasiriti ruke i vidjeti da je zaista velika kao ja..

- roniti opcenito - Nemo (iz crtica finding Nemo) i ostale sarene ribe na svakom koraku

Brodom oko otoka...
...na kupanje
- dan kada roniti opcenito postane bezveze, jer roniti na Sipadanu (jedno od 9. svjetskih najljepsih ronilackih lokacija) je nesto sto IZBEZUMLJUJE... morskih pasa (ne bijelih, ali najveci je oko 2 metra bio dug).. ali morskih pasa toliko da ih nije vise zanimljivo gledati.. OGROMNE ribe, ogromne, svih boja i oblika.. lijepe, jako ruzne.. pa uroniti u ogromno jato povecih riba i vrisnuti pod vodom, jer ugledam u daljini neku grdosiju u tom jatu, pa ju vidim, pa ne vidim, pa vidim da su 3.. zaista, Sipadan je mjesto na koje bi otisla 3 puta sljedeci put i preskocila sve ostale ronilacke lokacije..iako kosta duplo vise nego ostale.. suludo, ne da se rijecima opisati, ali ako itko upise u youtube - sipadan diving - to je to!

- pa onda mimo ronjenja: tirkizno more, horizont na kojem nema nista, svako toliko neka voznjica brodom oko otoka, tek tako, radi suncanja na palubi i da bi se bacili okupati, jako jako jako dobra hrana, setnja selom bosih nogu gdje zive gologuza djeca i vicu hello!! ... a onda u vrijeme odmora, naprosto sjesti na kraj te terase i gledati kako more nema kraja uz svako toliko prolaz te iste gologuze djecice koja veslaju u hadmade drvenim brodicima - iliti samo izdubljenim drvima..

Sto ti cini Tanduay
- i naravno.. druzenje s obitelji, kad poslije vecere i odmora krene ekipa na plazu, pa do sitnih sati tulum, odnosno, posto je pivo skupo, a svi dive masteri vole piti, onda se pije TANDUAY.. neki lokalni rum pomijesan s kolom koji i nije tako los zapravo, a kad si na robinson crusoe otoku, treba da pijes rum.. pa onda rusu koji je s nama zasjaje oci i pridonese odmah sa 5 boca.. a ti tulumi iliti veselice nisu cak nitu u nekom beach baru, nego nekom kvazi sanku na plazi, sa razglasom i muzikom, polurasvjeta, mjesec i palme iznad, more pored.. nas  Otok.. mjesto na kraju svijeta.. i svi su na tulumu, teta s recepcije (mama), nasi voditelji ronjenja, gosti, pa ista ta ekipa jos iz drugih resorta.. a domaca ekipa stvarno ima dobar smisao za humor.. zadnju vecer Asja je postala Sluzbeni Snorkel Master

A onako usput, vrijeme i sve ostalo ima tamo neku cudnu dimenziju, ne bi covjek rekao sto se sve dogodi u 2 dana... price za uz pivu.. Ovo je zadnji blog, a mi odosmo na veceru razgovarati o Indoneziji i Filipinima koji su definitivni sljedeci MUST GO!

Jos jedna svakodnevna Mabul scena..

Seoska djeca






Na ovo smo se vec navikle...




2 comments:

  1. soba mi se istog renutka pretvori u tirkiz čim iščitam prve rečenice, pusam vas puno :**

    ReplyDelete